" LOKALE RÅVARER
KVALITET
HÅNDVÆRK "
Opstart 14.Oktober 2014
23 Liter Most (Kødhakker)
10 gr Campden sulfit
3,5 Kg sukker (beregnet til 3,2 kg)
13 Gr. Nutrisal
10 Gr. Pectolase ensym
50 Gr. Citronsyre (beregnet til 75 gr. men mindre syre ønskes.
1 brev Bordeauxgær
Druerne er hentet hos Kirsten og Ole Lindberg i Ebberup. Den sydvendte terrasse giver en fyldig og sød smag i druerne, der dermed kommer tæt på den kvalitet man søger i de rene vinmager-dyrkede vindruetyper, så som Rondo og Regent.
Druerne afstilkes og blade mm sorteres fra.
Bærene køres gennem kødhakker.
Der tilsættes Camden Sulfit og 1 kg sukker -omrøres godt. Herefter ventes 1 døgn så sulfitten ikke gør skade på resten af processen.
18/10 2014 Citronsyre, Nutrisal, Pectolase enzym og bordeauxgær tilsættes.
10/11 2014 Der tilsættes 1 Kg sukkerlage.
21/12 2014 Der tilsættes 1 kg sukker
7/1 2015 1/2 Kg sukkerlage tilsættes.
6/2 2015 Omstukket. Iltet. Gærstop. Klaring A+B. Öeschle 1030 Alc 15%. 2 gr. Tanno rouge
8/2 2015 Sat på glasballon. Brændte egespåner tilsat.
Flasket 15/10 2015. Sød, frisk. rigtig flot i farven.
Alle mine solbærvine fremstilles med solmodne solbær fra den lokale avler Jørgen Lindø, hvis marker ligger på åbne solbeskinnede placeringer tæt på Kertinge Nor.
Hyldeblomsterne indsamles i lokalområdet på steder hvor der ikke er nævneværdig, eller ingen motortrafik. Blomsterne plukkes så nænsomt, og med så lidt grønt som muligt.
Alle jordbær brugt til vinfremstilling er af egen avl. Der sprøjtes ikke og der bruges ikke kunstgødning. Ved etablering af jordbærbedene er der nedgravet en del hestemøg.