" LOKALE RÅVARER
KVALITET
HÅNDVÆRK "
Opstart 4. Oktoberi 2014
10 kg Ferskner fra Jørgen Lindø
5 kg pærer fra Lis Geismar
10 Liter vand
1,2 Kg sukker (4,2 Kg ialt)
16 gr. Pectolase enzym
4 gr. Tannoblanc
14 gr Nutrisal
hvidvinsgær
Ferskner og pærer grives på Assistent med rivejern.
10 liter kogende vand hældes henover.
Sættes på glasballon med gærrør.
21/12 1 Kg sukker opløst i 2 liter vand, tilsættes
7/1 2015 2 sukker opløst i 2 liter vand, tilsættes efter omstikning til brygspand.
6/2 2015 Omstukket, Iltet, gærstop, klaring A+B. Bentonit tilført.
8/2 2015 Omstukket til brygspand.
27/6 2015 Omstukket, Iltet, klaring A+B. (da den var meget sløret.)
3/7 2015 Hældt på flasker.
Uklar. Syrlig duft. Måske fejl i gæringen. Gemmes til 2017. Alc. 13%
Alle mine solbærvine fremstilles med solmodne solbær fra den lokale avler Jørgen Lindø, hvis marker ligger på åbne solbeskinnede placeringer tæt på Kertinge Nor.
Hyldeblomsterne indsamles i lokalområdet på steder hvor der ikke er nævneværdig, eller ingen motortrafik. Blomsterne plukkes så nænsomt, og med så lidt grønt som muligt.
Alle jordbær brugt til vinfremstilling er af egen avl. Der sprøjtes ikke og der bruges ikke kunstgødning. Ved etablering af jordbærbedene er der nedgravet en del hestemøg.