" LOKALE RÅVARER
KVALITET
HÅNDVÆRK "
Opstart 28 Juli 2014
27 Liter Solbærpulp
20 Liter Vand
2 Kg sukker (9,5 Kg ialt)
5 Gr. TannoRouge
30 Gr. Nutrisal
30 Gr. Pectolase ensym
30 Gr. Citronsyre
1 brev Bordeauxgær
Solbærene afstilkes og blade mm sorteres fra.
Bærene køres gennem kødhakker.
Der tilsættes Camden Sulfit og omrøres godt. Herefter ventes 1 døgn så sulfitten ikke gør skade på resten af processen.
29/7 2014
Delt i to 25 Liters brygspande Henholdsvis #1/1 og #1/2(Gulv)
Nedenstående gælder således kun for Batch Solbær #1/1 2014
6/8 2014 Der tilsættes 1,66 Kg sukker
10/9 2014 Der tilsættes 1 Kg sukker
17/10 2014 Der tilsættes 1 kg sukker
10/11 2014 Omstukket, efterfølgende tilsættes Malacid
6/2 2015 Omstukket Iltet Gærstop Klaring A+B. Ôschle 1000, ALC 16%, Syrlig og tør
8/2 2015 Omstukket til brygspand tilsat brændte egespåner
27/6 2015 #1/1 Flasket 22 flasker
Alle mine solbærvine fremstilles med solmodne solbær fra den lokale avler Jørgen Lindø, hvis marker ligger på åbne solbeskinnede placeringer tæt på Kertinge Nor.
Hyldeblomsterne indsamles i lokalområdet på steder hvor der ikke er nævneværdig, eller ingen motortrafik. Blomsterne plukkes så nænsomt, og med så lidt grønt som muligt.
Alle jordbær brugt til vinfremstilling er af egen avl. Der sprøjtes ikke og der bruges ikke kunstgødning. Ved etablering af jordbærbedene er der nedgravet en del hestemøg.