Solbærvin 3-1 2014

VINIFICATION

" LOKALE RÅVARER

KVALITET

HÅNDVÆRK "

Solbærvin #3-1 2014 Bordeaux

Opskrift

Solbærene afstilkes og blade mm sorteres fra.

Bærene køres gennem kødhakker.

Der tilsættes Camden Sulfit og omrøres godt. Herefter ventes 1 døgn så sulfitten ikke gør skade på resten af processen.

6/8 2014

Delt i to 25 Liters brygspande Henholdsvis #3/1 og #3/2

Nedenstående gælder således kun for Batch Solbær #3/1 2014

6/8 2014 Der tilsættes 1,66 Kg sukker opløst i 2 liter kogende vand.(Afkølet)

10/9 2014 Siet. Der tilsættes 1 Kg sukkerlage.

16/10 2014 Der tilsættes 1 kg sukker

21/12 2014 Omstukket. Iltet. Gærstop. Klaring A+B. Öeschle 20 Alc 14%

7/1 2015 Sat på glasballon.

4/7 2015 Flasket 21 flasker.

Alkohol 14%. Frisk, velafbalanceret. Tegner rigtig godt!

 

Opstart 28 Juli 2014

 

13 Liter Solbærpulp

10 gr Campden sulfit

5 Liter Vand

2 Kg sukker (9,5 Kg ialt)

6 Gr. Nutrisal

1 Gr. Pectolase ensym

40 Gr. Citronsyre

1 brev Bordeauxgær

 

 

Metode

ETIKET

FORDOMSFRI FRUGTVIN

Fakta Solbær

Alle mine solbærvine fremstilles med solmodne solbær fra den lokale avler Jørgen Lindø, hvis marker ligger på åbne solbeskinnede placeringer tæt på Kertinge Nor.

Fakta Hyldeblomst

Hyldeblomsterne indsamles i lokalområdet på steder hvor der ikke er nævneværdig, eller ingen motortrafik. Blomsterne plukkes så nænsomt, og med så lidt grønt som muligt.

Fakta jordbær

Alle jordbær brugt til vinfremstilling er af egen avl. Der sprøjtes ikke og der bruges ikke kunstgødning. Ved etablering af jordbærbedene er der nedgravet en del hestemøg.