Solbærvin 1-1 Bordeaux 2014

VINIFICATION

" LOKALE RÅVARER

KVALITET

HÅNDVÆRK "

Solbærvin #1/1 2014 Bordeaux

Opskrift

Solbærene afstilkes og blade mm sorteres fra.

Bærene køres gennem kødhakker.

Der tilsættes Camden Sulfit og omrøres godt. Herefter ventes 1 døgn så sulfitten ikke gør skade på resten af processen.

29/7 2014

Delt i to 25 Liters brygspande Henholdsvis #1/1 og #1/2(Gulv)

Nedenstående gælder således kun for Batch Solbær #1/1 2014

6/8 2014 Der tilsættes 1,66 Kg sukker

10/9 2014 Der tilsættes 1 Kg sukker

17/10 2014 Der tilsættes 1 kg sukker

10/11 2014 Omstukket, efterfølgende tilsættes Malacid

6/2 2015 Omstukket Iltet Gærstop Klaring A+B. Ôschle 1000, ALC 16%, Syrlig og tør

8/2 2015 Omstukket til brygspand tilsat brændte egespåner

27/6 2015 #1/1 Flasket 22 flasker

 

Opstart 28 Juli 2014

 

27 Liter Solbærpulp

20 Liter Vand

2 Kg sukker (9,5 Kg ialt)

5 Gr. TannoRouge

30 Gr. Nutrisal

30 Gr. Pectolase ensym

30 Gr. Citronsyre

1 brev Bordeauxgær

 

 

Metode

ETIKET

FORDOMSFRI FRUGTVIN

Fakta Solbær

Alle mine solbærvine fremstilles med solmodne solbær fra den lokale avler Jørgen Lindø, hvis marker ligger på åbne solbeskinnede placeringer tæt på Kertinge Nor.

Fakta Hyldeblomst

Hyldeblomsterne indsamles i lokalområdet på steder hvor der ikke er nævneværdig, eller ingen motortrafik. Blomsterne plukkes så nænsomt, og med så lidt grønt som muligt.

Fakta jordbær

Alle jordbær brugt til vinfremstilling er af egen avl. Der sprøjtes ikke og der bruges ikke kunstgødning. Ved etablering af jordbærbedene er der nedgravet en del hestemøg.