SØD SOLBÆRVIN 2014

VINIFICATION

" LOKALE RÅVARER

KVALITET

HÅNDVÆRK "

Opskrift

Opstart 28 Juli 2014

 

17 Liter Solbærsaft uden sukker

4 Liter vand

4 Kg sukker (6 Kg ialt)

6 gr. Pectolase enzym

4 gr. TannoRouge

12 gr. Bentonit

Derud over benyttes Hedgerow frugtvins sæt

(Gær, Gærnæring, etc.)

 

 

 

Metode

Solbærene afstilkes og skylles. Derefter produceres saft i TuttiFrutti saftkoger.

Ovenstående ingredienser tilsættes, dog ikke vand.

Opstart 28/7 2014 Saft, 4 kg sukker og Pectolase enzym tilsættes.

29/7 2014 Resten af ingredienserne tilsættes, dog ikke vand og den resterende del af sukkeret.

10/9 2014 2 Liter vand og 1 kg sukker koges, afkøles og tilsættes.

17/10 2014 2 Liter vand og 1 kg sukker koges, afkøles og tilsættes.

6/1 2015 Har stået i stalden indtil nu. Sættes i varmekumme 18Gr.

27/6 2015 Iltet Gærstop og klaring. Er stort set klaret af sig selv.

29/6 2015 Flasket. Alc 20%

Sød, Frisk. Ribena.

 

ETIKET

Solbærvin #4 2014 SØD SOLBÆRVIN

FORDOMSFRI FRUGTVIN

Fakta Solbær

Alle mine solbærvine fremstilles med solmodne solbær fra den lokale avler Jørgen Lindø, hvis marker ligger på åbne solbeskinnede placeringer tæt på Kertinge Nor.

Fakta Hyldeblomst

Hyldeblomsterne indsamles i lokalområdet på steder hvor der ikke er nævneværdig, eller ingen motortrafik. Blomsterne plukkes så nænsomt, og med så lidt grønt som muligt.

Fakta jordbær

Alle jordbær brugt til vinfremstilling er af egen avl. Der sprøjtes ikke og der bruges ikke kunstgødning. Ved etablering af jordbærbedene er der nedgravet en del hestemøg.