FORSØGSVIN

VINIFICATION

" LOKALE RÅVARER

KVALITET

HÅNDVÆRK "

Opskrift

Opstart 4. Oktoberi 2014

 

10 kg Ferskner fra Jørgen Lindø

5 kg pærer fra Lis Geismar

10 Liter vand

1,2 Kg sukker (4,2 Kg ialt)

16 gr. Pectolase enzym

4 gr. Tannoblanc

14 gr Nutrisal

hvidvinsgær

 

 

 

Metode

Ferskner og pærer grives på Assistent med rivejern.

10 liter kogende vand hældes henover.

Sættes på glasballon med gærrør.

21/12 1 Kg sukker opløst i 2 liter vand, tilsættes

7/1 2015 2 sukker opløst i 2 liter vand, tilsættes efter omstikning til brygspand.

 

6/2 2015 Omstukket, Iltet, gærstop, klaring A+B. Bentonit tilført.

8/2 2015 Omstukket til brygspand.

27/6 2015 Omstukket, Iltet, klaring A+B. (da den var meget sløret.)

3/7 2015 Hældt på flasker.

 

Uklar. Syrlig duft. Måske fejl i gæringen. Gemmes til 2017. Alc. 13%

 

ETIKET

Vin af Fersken og pære 2014

FORDOMSFRI FRUGTVIN

Fakta Solbær

Alle mine solbærvine fremstilles med solmodne solbær fra den lokale avler Jørgen Lindø, hvis marker ligger på åbne solbeskinnede placeringer tæt på Kertinge Nor.

Fakta Hyldeblomst

Hyldeblomsterne indsamles i lokalområdet på steder hvor der ikke er nævneværdig, eller ingen motortrafik. Blomsterne plukkes så nænsomt, og med så lidt grønt som muligt.

Fakta jordbær

Alle jordbær brugt til vinfremstilling er af egen avl. Der sprøjtes ikke og der bruges ikke kunstgødning. Ved etablering af jordbærbedene er der nedgravet en del hestemøg.